Dataskyddspolicy

Vilka personuppgifter samlas in?
När du köper en produkt av oss måste du tillhandahålla uppgifter som ditt namn, din adress, din e-postadress och/ eller ditt mobilnummer.
Du kan även välja att registrera dig och då krävs även ett lösenord.  Du måste även uppge betalnings- och faktureringsinformation (tex kreditkort).
Annan information som samlas in genom cookies kan vara IP-adress och geografisk information. Vi behandlar även personuppgifter som vi fått/samlat in från nyhetsbrev och tävlingar.
I samband med betalning via betaltjänsten Klarna samlas personuppgifter in och behandlas direkt av betaltjänsterna i deras egna betalfönster. All data behandlas i enlighet med gällande lagstiftning och är certifierad enligt PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Secure Socket Layer (SSL) skapar en säker och krypterad förbindelse mellan din dator och betaltjänsternas server. Vi lagrar aldrig några konto- eller kortuppgifter.
Hur använder vi dina personuppgifter?
Informationen vi samlar in behandlar vi för att slutföra köp och leverans av våra produkter.
Vi kan även komma att använda informationen vi samlar in för fakturering.
Dina uppgifter kan komma att användas för kommunikation, marknadsföring, nyhetsbrev, kundundersökningar samt för statistikändamål och kan användas för utskick per post, e-post och sms till dig.
Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund. Vi inkluderar vid varje utskick en möjlighet för dig som kund att avregistrera dig från marknadsföring via e-post.
Behöver du hjälp är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.
Hur skyddar vi dina personuppgifter?
För att hålla de personuppgifter vi behandlar i säkert förvar har vi vidtagit flera säkerhetsåtgärder.
Vi har implementerat säkerhetsrutiner, tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter.
Databasen skyddas även genom viss kryptering.
Hur länge sparas mina personuppgifter?
Om du samtyckt till att vara registrerad hos oss sparas dina uppgifter tills du avregistrerar dig. Du kan när som helst avregistrera dig som kund.
Om du inte registrerar dig sparas dina uppgifter så länge det är nödvändigt.
Dina uppgifter sparas oavsett aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning.
Utlämning av information till tredje parter
Vi kommer aldrig dela information till tredje part.
Användning av Cookies
På Prylgrossen.se använder vi oss av så kallade cookies. Cookies är filer som din dator, surfplatta eller smartphone sparar när du surfar på internet.
Dessa cookies kan bara läsas av webbsidan eller applikationen som sparade den.
Det här små filerna har många praktiska funktioner, bland annat gör de att du kan surfa på webbsidor utan att behöva logga in varje gång sidan laddas.
Genom att besöka vår webbplats och handla av oss samtycker du till vår användning av cookies.
Om du inte vill att en cookie lagras på din dator, mobiltelefon eller surfplatta vid besök på webbplatsen kan du ändra dina inställningar i din webbläsare till att blockera cookies.
Observera dock att om du väljer att blockera cookies kan det medföra att inte vår webbplats fungerar korrekt.
Ändringar i Integritetspolicy
Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna Integritetspolicy när som helst i tiden i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav.
Vi kommer i sådant fall meddela dig om ändringarna. Du anses ha accepterat ändringarna om du därefter fortsätter att använda Tjänsten.
Dina rättigheter
I enlighet med gällande dataskyddslagstiftning har du rätt att få tillgång till information om vilka personuppgifter som vi behandlar om dig,
rätt att begära rättelse av dina personuppgifter, samt rätt att begära att dina personuppgifter ska raderas.
Du har även rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av personuppgifter, och när som helst invända
mot behandlingen av dina personuppgifter för direktmarknadsföring och profilering.
Kontakta oss om du har några frågor gällande vår Dataskyddspolicy.